Sognedag

med foredrag ved Knud Nyboe Rasmussen om den danske præst og forfatter Jakob Knudsen - søndag den 17. september 2017 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Vi får i år besøg af pastor emeritus Knud Nyboe Rasmussen, tidl. Skive, som dette forår har udgivet en bog om digterpræsten Jakob Knudsen. Titlen er: ”Jakob Knudsen mellem Luther og Grundtvig. Gud og menneske i Jakob Knudsens tænkning”. Bogen er udkommet på Forlaget Hovedland hér i 100-året for Jakob Knudsens død. Jakob Knudsen er vel mest kendt for sin morgensalme ”Se, nu stiger solen af havets skød”. Mindre kendt er han som forfatter. Hans forfatterskab er omfattende, og vurderingen deraf har skiftet fra tid til anden. Filosoffen og teologen K. E. Løgstrup kaldte Jakob Knudsen for ”en af de betydeligste teologer, vi har haft”. Vi glæder os til besøget af den velrenommerede foredragsholder Knud Nyboe Rasmussen, som vilindføre os i digterpræstens forfatterskab – hér i det dobbelte jubilæumsår, 500-året for indførelsen af reformationen og 100-året for Knudsens død.

Dagen afvikles traditionelt som en tretrinsraket: højmesse i kirken kl. 10, frokost i Pakhuset kl. ca. 11.45 og foredrag kl. 13 med forventet afslutning kl. 15. Markér allerede nu dagen i kalenderen!

 

 

 

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: