Festgudstjeneste i anledning af reformationjubilæet 1517 - 2017 - Søndag den 29. okotber 2017 kl. 19.30 i Sct. Mikkels Kirke

2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af de 95 teser mod pavekirkens afladshandel på slotskirkens dør i Wittenberg.

Vi markerer i Slagelse Provsti 500-års jubilæet med afholdelsen af en festgudstjeneste den sidste søndag i oktober, 20. søndag efter trinitatis, i Slagelse Sct. Mikkels. Prædikant ved gudstjenesten er biskop Peter Fischer-Møller, Roskilde. Liturg sognepræst Poul Damsgaard.

Ved gudstjenesten medvirker Luthertrioen bestående af Lone Ekstrand – gambe, alt; Kathrine Brandt – sopran, gambe, fløjter; og Jens Thorøe Olsen – lut, tenor.

Kathrine Brandt, sopran, har studeret musik fra middelalderen, renæssancen og barokken i Bremen og Milano. Har optrådt i ind- og udland som solist og i flere ensembler. Spiller gambe og blokfløjter.

Jens Olsen, sanger og lutspiller. Uddannet fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium på guitar og lut. Har haft en lang karriere som solist og som lærer på Musikskolen i Næstved.

Lone Ekstrand, gambespiller og organist med eksamen fra Musikkonservatoriet. 

Ved reformationsjubilæumsgudstjenesten akkompagnerer trioen til fællessalmerne. Derudover spilles der instrumentale satser fra tiden omkring Luther af den engelske madrigalkomponist Thomas Tallis og den danske komponist Mogens Pedersøn.

Og som en sidste kolorit på gudstjenesten kommer selveste ”Hr. Käthe”, Luthers hustru Katharina von Bora alias sognepræst Lise Flindt Hansen, Holsteinborg, til stede og fortæller om Martin Luthers liv i årene i Wittenberg.

Efter gudstjenesten og indtagelsen af den åndelige føde bydes der på reformations-øl fra danske bryggerier & pølser, doneret af Sorterup-Ottestrup-Kindertofte menighedsråd.

Poul Damsgaard

fm/ Slagelse Provstis reformationsjubilæumsudvalg

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: