Koncerter i Sct. Mikkels Kirke efterår 2021

 

Tiltrædelseskoncert 22. september 2021 kl. 19.30

Sct. Mikkels Kirkes nye organist Martin Legène Jensen spiller ved sin tiltrædelseskoncert orgelværker af Dietrich Buxtehude (Præludium i d-moll), Johann Sebastian Bach (Toccata, Adagio og Fuga i C-dur), Frans Liszt (Præludium og Fuga over B-A-C-H), Cesar Franck (3. orgelkoral) og Gaston Litaize (Prélude et danse fuguée). Værkerne spænder fra højbarock over tysk og fransk romantik til det moderne med noter af sydamerikansk rytmik - de passer alle fremragende til kirkens nyistandsatte orgel.

 

Michala Petri & Lars Hannibal – Jubilæumskoncert i Sct. Mikkels Kirke. 28. oktober 2021 kl. 19.30

Tag med til en fantastisk aften i Sct. Mikkels Kirke og oplev to af Danmarks dygtigste musikere indenfor klassisk musik.

Drøm dig væk til de harmoniske toner fra klassisk guitarist, Lars Hannibal, og Michala Petri, blokfløjtespiller og en af nutidens største virtuoser på sit instrument.

Petri & Hannibal vil udføre et varieret program med både kendte og ukendte numre, som bevæger sig rundt i alle stemninger: let, sørgmodig, virtuost, alvorligt, meditativt, gammelt og nyt. Fælles for det hele er oplevelsen af øjeblikket! Musikken på programmet er Bach, Händel, Vivaldi, Carl Nielsen og Piazzolla, samt Petri & Hannibals egne arrangementer.

En forrygende aften med en kombination af højeste musikalske niveau og en ligefrem og uhøjtidelig koncertform. Da Petri & Hannibals koncerter er ud fra den tanke at klassisk musik er forståeligt for alle, kommer de med små introduktioner til det særlige ved de enkelte værker. Programmet byder på både genkendelighed og udforinger.

 

Orgelkoncert med organist Hans Fagius den 4. november 2021 kl. 19.30

 HANS FAGIUS (född 1951) är sedan många år en av Sveriges mest aktiva konsertorganister. Han fick sin grundutbildning hos Bengt Berg, och vid Musikhögskolan i Stockholm för professor Alf Linder. 1974-75 fördjupade han sina studier hos den berömde organisten och tonsättaren Maurice Duruflé i Paris. Han spelar regelbundet många konserter framförallt runt om i Europa, men han har också vid flera tillfällen framträtt i Nord- och Sydamerika, Australien, Sydkorea och Japan.

Hans Fagius har inte minst gjort sig känd som en flitig grammofonartist, framförallt genom en lång rad inspelningar på det svenska märket BIS. Här märks först och främst en komplett inspelning av J.S.Bachs orgelverk, men där finns också en rad inspelningar av större verk ur den romantiska orgelrepertoaren. Senaste produktion är en CD med orgelverk av söner och elever till J.S. Bach. En omfattande handbok om Bachs orgelverk utkom 2010, publicerad på Bo Ejeby förlag och en pedagogisk utgåva av en rad Bachverk publicerades hösten 2015 på Gehrmans Musikförlag. 

Hans Fagius var mellan 1989 och 2020 professor vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och dessförinnan under flera år lärare vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm. Han är en eftertraktad lärare vid olika mästarkurser, och är regelbundet jurymedlem vid internationella orgeltävlingar. 1998 valdes han in som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademin i Stockholm och 2019 tilldelades han engelska Royal College of Organists’ medalj för sina insatser för orgelkonsten.

 

Julekoncert med Sjølund Kammerkor under ledelse af Martin Legène Jensen 28. november 2021 kl. 15.00

Sjølund kammerkor synger julekoncert med et repertoire der spænder fra den tidlige musik og helt op til nutiden og med både de helt kendte julehits og nogle lidt mere ukendte satser. Udover Poulencs julemotetter synger koret værker af Prætorius, Bruch, Grieg og Brahms samt nyere musik af Morten Lauridsen og Bob Chilcott. Koncerten afsluttes med en afdeling med danske julesalmer og engelske carols.

 

Julekoncert med Chorus Soranus og Selandia Brass i Sct. Mikkels Kirke .18. december 2021 kl. 15.00

Det lokale brassband Selandia Brass og Chorus Soranus har indgået et helt unikt samarbejde om at skabe en flot klassisk julekoncert for brassband og kor, som det bl.a. kendes fra England og Norge.

Chorus Soranus kommer fra Sorø og er et klassisk kor på ca. 40 medlemmer, der blev stiftet i 1967 af Knud Vad, og siden har haft en omfattende koncertvirksomhed i både ind- og udland.

Selandia Brass består af 20 messingblæsere og slagtøj, og er hjemmehørende i Slagelse. Orkesteret har sine rødder i den britiske brasstradition, men er også stærkt inspireret af den mere rytmiske og swingende spillestil, der er kendetegnet ved de store bigbandorkestre.

På repertoiret til aftens koncert er der en perlerække af kendte julesange og salmer.

Der venter publikum en hyggelig og stemningsfuld koncert i Sct. Mikkels Kirke med messingklang og flotte korstemmer.

 

 

 

 

Kollekt

Du kan give til kollekten ved at bruge MobilePay. Her er nummeret:

Sjælesorg på Nettet

Sjælesorg på Nettet (SPN) er folkekirkens digitale online-tjeneste til alle, der måtte ønske en sjælesorgssamtale, som er en fortrolig samtale med en præst/sjælesørger. Sjælesorg på Nettet er mobilt i den forstand, at hvis man har sin digitale tablet, smartphone, computer eller iPad ved hånden, kan man ved at klikke sig ind på Sjælesorg.nu i åbningstiden chatte med en præst alle vegne fra, på gaden, i bussen, i toget, på arbejdspladsen, i sygesengen fra hospitalet og fra ens hjem. Man skal ikke bestille tid hos præsten eller møde personligt op men blot logge sig ind på hjemmesiden sjælesorg.nu for at få kontakt.

Klik her

Facebook

Klik her for at komme til vores Facebookside

På vores Facebook-side kan du følge med i kirkens liv, læse om vores aktiviteter, læse og høre strøtanker fra vores præster, høre musikklip og deltage i debatten om vores allesammens kirke.

Deling og print

Del dette:

Søgning

Send sikker mail til Sct. Mikkels Kirke

Tryk her: https://sikkerformular.kirkenettet.dk/contact/form?sid=7345