Kunst i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Den næste kunstner, der udstiller i Pakhuset er Inge Schmidt. Hendes kunstneriske bane tog sit afsæt i begyndelsen af 1970’erne med oliemaling hos maler Lillian Ahlstrand.

Kunstneren genopdagede efter en pause lysten til at male efter en introduktion til akvarelfarverne ved maler Kirsten Kjær Jørgensen. Foruden grundig indføring i akvarelteknikken, så blev her også fastholdt en glæde ved at male. Efterfølgende har der været andre undervisere, og Inge Schmidt har arbejdet med andre materialer som akryl samt forskellige pastel- og blyantstyper.

Inge siger selv: ”Jeg holder af farve. At give den hvide farve liv er sjovt. Et liv uden skønhed er fattigt. Blomster er for mig lig med skønhed, jeg har malet dem ofte, landskaber ligeså. Lys - skygge og rum, fascinerer mig, så her kommer bybillederne ind i ”billedet”. Jeg maler fortrinsvist i mindre formater, oftest i serier, billederne kan bruges enkeltvist eller samlet som byggeklodser. Vi rejser en del, og jeg tager ofte udgangspunkt i motiver fra disse rejser fx til New York, Island, Grønland, Usbekistan og Italien”.

Udstillingen kan ses ved alle arrangementer i Pakhuset og desuden hver tirsdag mellem 14 og 16.

Storbyen var inspirationen, da Slagelses gamle
trykkeri skulle vælge sin årlige plakatkunstner.
Valget faldt på Inge Schmidts gade fra New York.

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: