Sogneaftener og sogneeftermiddage m.m.

 

Sct. Mikkels Menighedsråd byder velkommen til en ny sæson med mange spændende sogneeftermiddage og sogneaftener.

På grund af Covid-19 er det nødvendigt, at man tilmelder sig til højmesser og kirkens arrangementer i kirken og Pakhuset på Kirkekontoret, telefon 5852 0511.

For arrangementer i Pakhuset er der plads til op til 30 deltagere. For arrangementer i kirken er der plads til op til 125 deltagere.

 

Sogneeftermiddag i Pakhuset den 24. november kl. 14.30 ved Hanne Merete Pedersen: Om Kirkens Korshær.

Daglig leder for Kirkens Korshær i Slagelse, Hanne Merete Pedersen, fortæller om Kirkens Korshær. Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Siden 1912 har Kirkens Korshær  hjulpet socialt udsatte mennesker i Danmark – hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme, fattige. 

Kirkens Korshær driver varmestuer, herberger, væresteder for børnefamilier og rådgivningstjenester i 29 byer i hele Danmark. I mange byer  - bl.a. Slagelse - er der korshærspræster, som tilbyder samtaler, gudstjenester og kirkelige handlinger. Kirkens Korshærs 9000 frivillige hjælper til i det sociale arbejde og driver de 240 genbrugsbutikker, der er med til at finansiere hjælpearbejdet.

 

Sogneeftermiddag med "De Muntre Præster" den 1. december 2020 kl. 14.30

Det årlige adventsmøde med de muntre præster får i år en lidt anden vinkel. I år foregår det ovre i kirken, hvor vi med hjertens lyst og glæde synger julen ind.

De muntre pastores er mindst ligeså muntre som vanligt og det kommer ikke til at skorte på hygge til denne muntre sogneeftermiddag

 

Sogneeftermiddag i Pakhuset den 12. januar 2021 kl. 14.30 med Tine Kragh:Om dansk kirkekunst

”Kirkekunst er mange ting, og en del af det er altertavler, andagtstavler, kortæpper, vægudsmykninger, liturgiske klæder, totaludsmykning af kirken m.m. Fælles for dem er at de forefindes i kirken og har til hensigt at anspore til eftertænksomhed omkring ens tro. Kirkekunst kan jo have mange formål, som dekoration, læren om evangeliet, opfodre til kontemplativhed og underbygge præstens ord m.m. Mange kunstnere i dag som udfører udsmykninger er ikke nødvendigvis selv troende- dette udfordrer nogen gange budskabet eller hensigten - men som regel er det baseret på en stor respekt omkring kirken.For mig personlig betyder kirken og kirkekunsten utroligt meget - her findes et rum med ro og tid til refleksion, skønhed, fordybelse og stilhed - hvor ellers kan man det i dag? Og en mulighed for at se så varieret og righoldig kunst, både moderne og ældre i forskellige rum”. Tine Kragh

 

Sogneaften i Pakhuset den 26. januar 2021 kl. 19.30 med Simon Buchwald: LAD ALT HÅB FARE, I DER GÅR HERIND. Dantes Guddommelige Komedie.

Dantes Guddommelige Komedie er angiveligt verdenslitteraturens største værk. Af kommentarer til værket overgås den kun af Bibelen. Værket er fortælling om en kærlighed, der danner grobunden for en mands rejse gennem de tre katolske dødsriger. Det er også en historie om en mands rejse i troen, en hyldest til Guds kærlighed. Denne sogneaften, som er et springbræt til forårets studiekreds, kommer til at berøre det på en og samme tid simple, men også utroligt komplekse værk – simpelt i sin ide, men fyldt til randen af Dantes eget poetiske geni og hans store videnskatalog, som rummer teologi, filosofi, psykologi og politik. Vel mødt til en rejse gennem Dantes komedie, gennem helvedet, purgatoriet og paradiset ved Simon Buchwald

 

Sogneaften i Pakhuset den 9. februar 2021 kl. 19.30: Peer Faurskov: Efesos hvor Paulus blev fængslet

Foredrag om Efesos, hvor Paulus blev fængslet. Flere af apostelen Paulus' første gerninger, som er nævnt i Bibelen, fandt sted i Efesos, ligesom han også skrev et brev til den kristne menighed i byen (senere skrev også kirkefaderen Ignatius et brev dertil). Apostelen Johannes' betydning i byen ses også ved Johanneskirken, som blev opført i 500-tallet.

 

 NB: Det er gratis at deltage i sogneeftermiddage og -aftener.

 

 

sognearrangementer - kalender

BegivenhedDato

Sogneeftermiddag med "De Muntre Præster"

1. dec 14:30
16:00
1. dec 14:30 -
16:00

Åbent Hus i Sct. Mikkels Kirkes Pakhus

8. dec 14:00
16:00
8. dec 14:00 -
16:00

Åbent Hus i Sct. Mikkels Kirkes Pakhus

15. dec 14:00
16:00
15. dec 14:00 -
16:00

Sogneeftermiddag i Pakhuset: Tine Kragh: Om dansk kirkekunst og guldaldermalernes altertavler

12. jan 14:30
16:30
12. jan 14:30 -
16:30

Sogneaften i Sct. Mikkels Kirkes Pakhus: LAD ALT HÅB FARE, I DER GÅR HERIND. Dantes Guddommelige Komedie

26. jan 19:30
21:30
26. jan 19:30 -
21:30

Sogneaften i Pakhuset. Peer Faurskov: Efesos hvor Paulus blev fængslet

9. feb 19:30
21:30
9. feb 19:30 -
21:30

Kollekt

Du kan give til kollekten ved at bruge MobilePay. Her er nummeret:

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger:

Sjælesorg på Nettet

Sjælesorg på Nettet (SPN) er folkekirkens digitale online-tjeneste til alle, der måtte ønske en sjælesorgssamtale, som er en fortrolig samtale med en præst/sjælesørger. Sjælesorg på Nettet er mobilt i den forstand, at hvis man har sin digitale tablet, smartphone, computer eller iPad ved hånden, kan man ved at klikke sig ind på Sjælesorg.nu i åbningstiden chatte med en præst alle vegne fra, på gaden, i bussen, i toget, på arbejdspladsen, i sygesengen fra hospitalet og fra ens hjem. Man skal ikke bestille tid hos præsten eller møde personligt op men blot logge sig ind på hjemmesiden sjælesorg.nu for at få kontakt.

Klik her

Facebook

Klik her for at komme til vores Facebookside

På vores Facebook-side kan du følge med i kirkens liv, læse om vores aktiviteter, læse og høre strøtanker fra vores præster, høre musikklip og deltage i debatten om vores allesammens kirke.

Deling og print

Del dette:

Søgning

Send sikker mail til Sct. Mikkels Kirke

Tryk her: https://sikkerformular.kirkenettet.dk/contact/form?sid=7345