Sogneaften og studiekreds med sognepræst Signe Kølbæk Høg - Tirsdag den 21. maj 2019 kl. 19.00 i Pakhuset

At Dostojevskij er én de skarpeste menneskekendere, der formår at skildre sine personer med stor psykologisk indsigt - det gør ham relevant at læse også i dag.

Dostojevskij forudså tragedien i nogle af sin samtids nye idéer, tanken om overmennesket og det ateistiske og religiøst fundamentalistiske synspunkt, at alt er tilladt, når bare det tjener en højere idé.

I Dostojevskijs persongalleri overvejes og udleves disse idéer, men altid med dybsindige nuancer, der også giver plads til medfølelsen, den sociale indignation, samvittighed, tro og tvivl.

Hovedpersonen i Forbrydelse og straf hedder Raskolnikov, hvilket betyder splittelse, og det er ikke helt tilfældigt….

Signe Kølbæk Høg, sognepræst i Mårslet ved Århus, blev på et tidligt tidspunkt optaget af Dostojevskijs forfatterskab, særligt romanen Forbrydelse og straf. Hun sætter særligt fokus på romanen i sit foredrag og vil tale om romanen ud fra begivenheder i Dostojevskijs liv og samtid og belyse, hvorfor forfatteren stadigvæk er aktuel.

Denne sogneaften er åben for alle interesserede! Det er ikke nødvendigt at have deltaget i studiekredsen for at deltage ved dette foredrag.

Alle er velkomne!

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: