Studiekreds om Dostojevskij - Foråret 2019

Raskolnikov - Forbrydelse og straf.

Vi har haft succes med studiekredsen om Dostojevskij i efteråret 2018 og planlægger en fortsættelse i foråret 2019. ”Dostojevskij er den eneste digter, jeg har lært noget af. Han er den vældigste af de russiske giganter,” udtalte den norske forfatter Knut Hamsun.  

Dostojevskij er en af de helt store i verdenslitteraturen, og vi læser i foråret 2019 ”Forbrydelse og straf” (også kaldt Raskolnikov efter hovedpersonen).

Den udkom i 1866 og er oversat til dansk flere gange, sidst ved cand. mag. i russisk Jan Hansen 2008. Vi benytter studieudgaven fra Forlaget ROSINANTE, 3. udgave, 8. oplag, Kbh. 2017. Det er en oversættelse, som har fået stor ros af russiskkyndige. ”Med Jan Hansens fremragende oversættelse har vi for første gang fået Forbrydelse og straf i en dansk version, der yder originalen retfærdighed” (Berlingske Tidende).

Det er en kriminalroman, der handler om den unge student Rodion Raskolnikov, der skaffer sig penge ved at slå en pantelånerske ihjel. Hun er en led kælling, som ingen bryder sig om. Men spørgsmålet er: Kan han leve med forbrydelsen? Kan hans samvittighed bære at have begået et mord?

Studiekredsen mødes kl. 19.00 - 21.00 i Pakhuset på følgende tirsdage:

Den første aften, hvor der blev læst side 7 - 234, er allerede gennemført.

Den anden aften, hvor der blev læst side 237 - 432, er allerede gennemført.

9. april 2019 - Poul Damsgaard og Simon Buchwald - 5. og 6. del + Epilog (side 435 - 669)

21. maj 2019 - Signe Kølbæk Høg - Sogneaften og afslutning: "Dostojevskij og det gådefulde menneske" 

 

 

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: