Studiekreds om Dostojevskij - Efteråret 2018

Alle interesserede indbydes til at deltage i en studiekreds i efteråret 2018 i Pakhuset ved Sct. Mikkels Kirke. Vi læser litteratur af den store russiske forfatter Fjordor Dostojevskij, som levede i Rusland i 1800-tallet, og vi indleder i september med "Idioten" eller Fyrst Mysjkin, en af Dostojevskijs berømteste romaner.

Romanens hovedperson, "idioten", fyrst Mysjkin, er en art Kristusskikkelse i sin tid. Han er epileptiker og har hyppige anfald. Han bliver sindssyg, da hans udkårne myrdes. Men hans sygdom tager ikke hans forstand. Den befrier ham for al bitterhed og alt begær. Han lever efter høje idealer om godhed og moralsk integritet. Han går omkring og gør kun godt. Som en fredsstifter i Jesu bjergprædikens ånd går han, den naive og vise, gennem en verden af slyngler og fordærvede mennesker. De møder ham med hån og spot og bringer ham i latterlige situationer. Men de ender med at beundre ham og forbedre sig. Kvinderne tilbeder ham. Men han kan ikke elske med en erotisk, kun med en medfølelsens og medlidenhedens kærlighed.

"Dostojevskij giver mig mere end nogen videnskabsmand", udtalte Albert Einstein. Romanen stiller evigt aktuelle spørgsmål om det gode og det onde, det sande og det falske.

Sted: Pakhuset, Rosengade 4, Slagelse

Tid: Tirsdag

Klokkeslet: 19.00 - 21.00

Dato: 27/11. Bemærk at studiekredsen startede allerede den 18/9.

Gratis adgang

Det er præsterne Poul Damsgaard og Simon Buchwald og medlem af menighedsrådet Jonas Dinesen, som står for studiekredsen.

Vi bruger udgaven fra Rosinantes Klassikerserie:

F.M. Dostojevskij: "Idioten" - en roman i fire dele, Forlaget Rosinante, 2010.

Alle interesserede er velkomne!

Deltagelse i studiekredsen er gratis.

Yderligere information fås hos sognepræst Poul Damsgaard, tlf. 58 53 46 15 eller pdam@km.dk

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: