Studiekreds om Dostojevskij - Efteråret 2019

På kraftig opfordring – men også af lyst – fortsætter vi i efteråret 2019 med studiekredsen om den store russiske forfatter Fjodor Dostojevskij. Alle er velkomne til at deltage! Der kræves ikke særlige forudsætninger, blot interesse. Studiekredsen er et samarbejde mellem flere sogne i Slagelse Provsti. Sognepræsterne Simon Buchwald, Poul Damsgaard, Slagelse Sct. Mikkels, Morten Brøgger, Kirke Stillinge, Gitte Rasmussen, Sorterup, og Lise Flindt, Holsteinborg – og MR-medlemmet Jonas Dinesen, Slagelse – leder på skift studiekredsen.

Vi læser Brødrene Karamazov, et af forfatterens absolutte mesterværker. Det er hans sidste roman fra 1879-80. Der er to bind og ca. 1000 sider. Historien er spændende som en kriminalroman, men samtidig et gribende psykologisk og filosofisk drama. – Det er historien om familien Karamazov, de tre brødre Karamazov, Dimitrij, Ivan og Aljosja, og deres monstrøse far. Mordet på faderen udløser historiens voldsomme begivenheder.

Det er en historie om stærke lidenskaber, men også om skyld og soning. De tre brødre repræsenterer hver sit religiøse og moralske ståsted lige fra nihilisme til ortodoks tro, og omkring dem myldrer det, som vi kender det fra Dostojevskijs store romaner, med fængslende skikkelser. Dostojevskij har en indsigt i menneskenaturen som få andre. Derfor læser vi ham. Vi bliver klogere på os selv og mennesker omkring os.

Vi bruger i studiekredsen Gyldendals udgave fra 2003. Oversættelsen er af lektor Georg Sarauw, men til denne udgave er den gennemgået på ny og rettet til efter den russiske original af Mette Dalsgaard.

Det er et stort projekt, vi har for os. Vi mødes i efteråret 2019 og afslutter læsningen af dette storværk i foråret 2020. Datoer i foråret følger senere.

Studiekredsen mødes i Pakhuset, Rosengade 4, kl. 19.00-21.00 på følgende datoer:

Tirsdag den 24. september 2019

Tirsdag den 22. oktober 2019

Tirsdag den 26. november 2019

For yderligere oplysninger kontakt sognepræst Poul Damsgaard, pdam@km.dk / tlf. 5853 4615.

Poul Damsgaard

Bliv frivillig ved Sct. Mikkels Menighedsråd. Læs mere under Menighedsrådet og send os dine oplysninger: