Kororgel

Sct. Mikkels Kirke råder allerede over et stort og godt orgel, som der kan læses om i menuen til venstre.

Instrumentet kan høres hver søndag til gudstjeneste, ligesom det flittigt bliver brugt ved kirkelige handlinger og koncerter.

Desværre er pladsforholdene på orgelpulpituret i vest meget begrænsede, hvilket vanskeliggør opstilling af korsangere og instrumentalister - især ved musikgudstjenester og koncerter.

Desuden holder kirken året igennem en række mindre andagter og gudstjenester med medvirken af konfirmander og Sct. Mikkels Kirkes Børne- og Ungdomskor, hvor selve gudstjenesten og dens deltagere er centreret i kirkens østlige del. Her er afstanden til orglet i vest for stor, og vi har derfor hovedsageligt anvendt klaver.

Det var derfor lidt af et held, da Slagelse Provsti efter bygningen af det nye orgel i Antvorskov Kirke foreslog, at det tidligere orgel herfra kunne anvendes som kororgel i Sct. Mikkels Kirke.

Der er tale om et lille fint orgel med 4 stemmer bygget af P.G. Andersen i 1989. Orglet har netop en størrelse, hvor det kan anvendes som ledsageinstrument til salmesang ved mindre gudstjenester, og som akkompagnement til korsang, hvor der grundet placeringen på gulvet, nu bliver plads til både sangere, solister og instrumentalister.  

Del dette: