Sct. Mikkels Kantori

Organist og kantor Martin Legène Jensen oprettede kantoriet ved Sct. Mikkels Kirke i foråret 2022 og det har siden da gjort tjeneste som kirkens motet- og koncertkor.

 

Korets arbejde består i at levere relevant og smuk musik til kirkens højmesser (korsatser, overstemmer, salmesang, korsvar, små kantater), særgudstjenester og musikgudstjenester ("9 læsninger til Jul", "7 læsninger til Påske", "Sct. Mikkels Nat") samt i at afholde egne koncerter.

 

Repertoiret er primært a cappella kirkemusik for 2 til 6 stemmer i forskellige konstellationer, men der indgår også værker for kor med orgel og kor med orkester (f.eks. Pergolesis "Stabat Mater"). Det er primært klassiske korværker, der udgør korets repertoire, men ved sjældne lejligheder synger koret f.eks. også gospels og spirituals.

Besætningen består af 4 sopraner, 4 alter, 4 tenorer og 4 basser - men udvides ved særlige lejligheder med solister og udvalgte assistenter.

 

 

 

Vil du være en del af Sct. Mikkels Kantori?

Send din ansøgning med beskrivelse af dig selv inkl. vedlagt relevant CV til organisten, som efterfølgende afholder optagelsesprøve med test af dine musikalske evner, stemmekvalitet, færdigheder i ensemblesang, nodelæsning etc.